Jabuka 2013.

Sinoć 14.11.21013 u 21 sat, 61 jedrilica, koliko ih se skupilo na startu ispred Vodica, opet je stvorilo predivnu sliku jedinstvenog noćnog starta po desetak čvorova bure u krmu.
Komoricu je prvi okrenuo Big One , ispred Ole, a nakon toga, prava drama, vodeće jedrilice upale su u bonacu, pa je prva jedrilica koja je okrenula Jabuku bila Češka jedrilica Sabre, nešto iza četiri sata ujutro.
Do Komorice vodeća ekipa Big One okrenula je Jabuku među posljednjima , a (kasnije će se pokazati pobjednička posada jedrilice) Ola tek 34.
Nešto iz dva sata ujutro počelo je puhati jugo, koje je ujutro dostiglo i 30 čvorova, međutim tu je snagu osjetila samo druga polovica flote što opet donosi preokret pa je nakon spektakularnog starta bio i spektakularan cilj.
Naime, u cilj su stigli 55 broda u roku od samo 3 sata, što se još nikad nije dogodilo na ovoj regati.
Dodatnu sportsku neizvjesnost priredili su nam posade jedrilica Teuta (Nikola Kršanac) i Ola (Toni Bulaja), koje su pred samim ciljem imale pravi mali match race u kojem je Toni Bulaja iz JK Marina Kaštela, pobijedio i zasluženo osvojio prijenosni pobjednički pehar.
Zanimljivost je da je regata Jabuka ove godine imala 46 stranih posada što je za ovo doba dobra vijest za Vodičke ugostitelje i svakako dobra promiđba za Vodički turizam.


izvor: www.infovodice.com