Eleonore Borgin pobijedila na regati Europa Cupa u Mađarskoj

Eleonore Borgin jedriličarka JK Tijat-a, aktualna kadetska prvakinja hrvatske u klasi Laser nastupila je proteklog vikenda na mađarskom jezeru Balaton na predzadnjoj regati Europa Cupa i ostvarila vrhunski rezultat.

Od 06.-08.09.2019. na mađarskom jezeru Balaton održana je predzadnja ovogodišnja regata Europskog kupa. Za JK Tijat je nastupala mlada vodička perspektivna jedriličarka Eleonore Borgin, a sa njom u ekipi su bili Roko Copić i Marko Smolić iz šibenskog Vala.

Eleonore je nastupala u klasi Laser 4.7, te ostvarila vrhunski rezultat osvojivši prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Europa Cup Hungary je regata iz serije Europa Cupa, kriterijska ili izborna regata za hrvatske jedriličare u klasama Laser, te je naša jedriličarska ovom pobjedom došla na vrh ukupnog poretka te trenutno zauzima visoko četvrto mjesto.

Roko Copić je u klasi Laser Radial osvojio deseto mjesto (u ukupnom poretku je odličan drugi), a Marko Smolić je u Laser Standardu u Mađarskoj je bio dvanaesti (ukupno je također drugi).

Zadnja regata Europskog kupa će se održati krajem godine na Hvaru.

Foto: EurILCA

 

Kontakt

Jedriličarski Klub Tijat

Obala Matice Hrvatske 16

Vodice, 22211

Hrvatska

Tel: +385 (0)22 442 370

Fax: +385 (0)22 445 070

e-mail: jk_tijat_vodice@yahoo.com

 

Vremenska prognoza